Hep

Articole Hepatita

Prevalenta virusului hepatic B la nou nascuti

Studiul identifica raspandirea infectiei cu VHB in randul copiilor nascuti din mame cu Ag HBs pozitiv, chiar daca s-au respectat protocoalele de profilaxie: vaccinarea impotriva Hepatitei B si utilizarea imunoglobulinei.

Publicat la data: 26/06/2012 | Citeste tot articolul

GS-7977 impreuna cu Interferon/Ribavirin vindeca in majoritatea cazurilor pacientii cu HEPATITA in 12 saptamani

GS-7977 este un nou medicament utilizat impotriva hepatitei C care si-a demonstrat eficacitatea intr-o serie de cercetari in care a fost administrat impreuna cu terapia standard (interferon + ribavirina) sau alte antivirale cu actiune directa.

Publicat la data: 18/06/2012 | Citeste tot articolul

Importanta exercitiilor (fizice) pentru persoanele cu afectiuni hepatice

Primavara si vara sunt chiar dupa colt, asadar pentru multi oameni, intrarea intr-o forma fizica mai buna devine o prioritate. Deoarece se apropie anotimpul cald nu ne mai putem ascunde corpurile cu pulovere groase sau sub paltoane. Toata lumea vrea sa arate cat mai bine, inclusiv persoanele cu boli ale ficatului.

Publicat la data: 16/01/2012 | Citeste tot articolul

Similarina si hepatita cronica C

Multi pacienti cu VHC utilizeaza silimarina – substanta ce se extrage din semintele plantei numite Silybum marianum (Milk Thistle, in engleza) ca terapie alternativa pentru VHC, ca supliment sau ca inlocuitor la tratamentul standard pentru infectia cronica cu virusul hepatic C.

Publicat la data: 05/12/2011 | Citeste tot articolul

Hepatita B si alaptarea

Conform ultimelor studii in domeniu, alaptarea nu pare sa contribuie la transmiterea virusului hepatic B de la mama la copil daca in prealabil s-a efectuat o imunoprofilaxie corecta.

Publicat la data: 21/11/2011 | Citeste tot articolul

Hepatita C: 4 grupuri de alimente ce combat depresia

Persoanele infectate cu hepatita cronica C sunt mai predispuse la depresie fata de restul populatiei. Pentru a putea scapa de depresie, in mod normal, este nevoie de ajutor de specialitate, insa consumul unor alimente care pot ajuta in privinta asta este un mod relativ simplu pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie.

Publicat la data: 30/10/2011 | Citeste tot articolul

Cum sa combati oboseala provocata de hepatita cronica

Oboseala este cel mai intalnit simptom al hepatitei si totodata cel mai greu de combatut. Totusi, exista exista cateva maniere de a diminua aceasta consecinta a bolii. Din cauza complexitatii proceselor chimice si celulare implicate in producerea de energie, lupta impotriva oboselii se poate realiza printr-o varietate de obordari.

Publicat la data: 24/10/2011 | Citeste tot articolul

Tratamentul in hepatita cronica B: Evolutia in ultimele 2 decenii

In ultima perioada, s-au inregistrat schimbari in indicatiile terapeutice si durata acestora in cazul hepatitei cronice B.

Hepatita B cu AgHBe negativ este recunoscuta pe scara larga. Tratamentul antiviral pentru pacientii cu hepatita B, indifferent daca AGHBe este negativ sau pozitiv are ca obiectiv pe termen lung diminuarea incarcarii virale ADN VHB, iar scopul suprem este seroconversia antigenului de suprafata AgHBs.

Publicat la data: 21/09/2011 | Citeste tot articolul

Entecavir vs Adevofir la pacientii cu Hepatita B cu decompensare hepatica

O comparatie efectuata intre Entecavir (Baraclude) si Adefovir (Hepsera) a demonstrat eficacitatea superioara a entecavirului in cazul pacientilor cu hepatita B si decompensare hepatica.

Publicat la data: 03/09/2011 | Citeste tot articolul

Hepatita C si sarcina

Hepatita C este o infectie ce afecteaza ficatul si este provocata de virusul hepatic C, virus ce se trasmite prin fluide corporale: sange, secretii etc. Prin urmare, ingrijorarile cu privire la sarcina in contextul infectiei cu VHC sunt indreptatite.

Publicat la data: 28/10/2009 | Citeste tot articolul

Mici trucuri pentru a suporta mai bine tratamentul antihepatic

Tratamentul impotriva hepatitei este unul dificil de suportat de catre organism, intrucat provoaca o multitudine de efecte adverse. Unele dintre acestea pot si diminuate, chiar combatute, cu cateva trucuri pe care le vom prezenta in cele ce urmeaza.

Publicat la data: 12/05/2009 | Citeste tot articolul

Tratamentul in hepatita cronica B

In ultimii ani s-au inregistrat progrese marcante in domeniul terapiei impotriva hepatitei cronice cu virus B. cateva medicamente au fost aprobate: interferon alfa (IFN), interferon pegylat alfa 2a (PEG-IFN), lamivudina, adefovir, entecavir, telbivudine si, mai recent, tenofovir. Fiecare dintre aceste antivirale ale avantajele si limitele sale.

Publicat la data: 18/09/2008 | Citeste tot articolul

Predictori ai raspunsului virusologic sustinut la tratamentului impotriva hepatitei B si C

Anticiparea evolutiei bolnavilor de hepatita B si C sub tratament este foarte importanta atat pentru medici, cat si pentru pacientii supusi unui tratament lung si cu efecte adverse considerabile. De aceea specialistii au facut eforturi pentru a identifica predictorii evolutiei la terapie a bolnavilor.

Publicat la data: 03/09/2008 | Citeste tot articolul

Genotipurile virusului hepatic C

 Exista cateva tipuri diferite de virus hepatic C, care, desi cauzeaza toate hepatita C, se diferentiaza printr-o secventa genetica. Fiind vorba de un virus de tip ARN, aceste diferente poarta numele de genotipuri. Genotipurile hepatitei sunt cunoscute drept genotip 1, genotip 2, genotip 3, genotip 4, genotip 5, genotip 6, fiecare dintre acestea avand mai multe subtipuri (a, b, c etc.).

Publicat la data: 27/08/2008 | Citeste tot articolul

Riscul de cancer hepatic – influentat de genotipurile si mutatiile virusului

Infectia cu virusul hepatic B poate duce uneori la cancer hepatic, insa cercetatorii au descoperit ca nu toate tipurile de virus sunt asociate cu acelasi grad de risc. Studiul a fost publicat in Science Daily (15 aug 2008).

Publicat la data: 17/08/2008 | Citeste tot articolul

Alcoolul si hepatita virala

Datorita gradului de incidenta ridicat in randul populatiei, consumul si abuzul de alcool pot fi asociate cu infectia cu hepatita B si C, fiind demonstrat faptul ca alcoolul are un rol de factor co-morbid in evolutia bolilor hepatice. Exista dovezi care sustin faptul ca abuzul de alcool accelereaza evolutia fibrozei hepatice si afecteaza rata de supravietuire a pacientilor afectati de hepatita cronica C.

Publicat la data: 16/07/2008 | Citeste tot articolul

Hepatita B si sarcina

Una din intrebarile la care trebuie sa raspunda specialistii este: ar trebui femeile insarcinate ce sufera de hepatita cronica B, cu viremie detectabila, sa fie tratate cu agenti antivirali in timpul sarcinii pentru a diminua riscul transmiterii la copil?

Publicat la data: 14/07/2008 | Citeste tot articolul