Hep

GS-7977 impreuna cu Interferon/Ribavirin vindeca in majoritatea cazurilor pacientii cu HEPATITA in 12 saptamani

GS-7977 este un nou medicament utilizat impotriva hepatitei C care si-a demonstrat eficacitatea intr-o serie de cercetari in care a fost administrat impreuna cu terapia standard (interferon + ribavirina) sau alte antivirale cu actiune directa.

Totusi, recaderile au fost mai frecvente atunci cand s-a folosit terapia cu GS-7977 si ribavirina (fara interferon). Cand se administreaza terapia cu intereferon + ribavirina + GS-7977 se obtine o rata de vindecare mai mare si o potentiala scurtare a duratei de tratament.

Adaugarea GS-7977 tratamentelor cu Interferon si Ribavirin pentru 12 saptamani a dus la o rata sustinuta de raspuns de 90% in tratarea pacientilor naivi (fara tratamente anterioare) infectati cu Genotipul 1 al virusului hepatic C. Aceste rezultate au fost raportate in cadrul Congresului International al Ficatului.

Cercetarea a fost efectuata pe 332 pacienti naive cu Hepatita C, fara ciroza hepatica infectati cu genotipuri dificil de tratat. Cu exceptia a 16 pacienti – care erau infectati cu genotipurile 4 si 6, ceilalti erau infectati cu Genotipul VHC 1, 70% dintre acestia prezentand subtipul 1a.

Doua treimi din participanti erau barbati, aproximativ 85% dintre ei erau caucazieni, iar varsta medie a fost de 50 ani. Un sfert din participanti aveau gena IL28B CC asociata cu raspunsuri bune in cazurile folosirii tratamentului cu interferon.

Participantii au fost impartiti aleatoriu in 3 grupe de tratament:

  • 400 mg GS-7977 pe zi + interferon pegylat o data pe saptamana + ribavirina zilnic timp de 12 saptamani
  • 400 mg GS-7977 pe zi + interferon pegylat o data pe saptamana + ribavirina zilnic timp de 24 saptamani
  • Terapia tripla timp de 12 saptamani, urmata de tratament cu GS-7977 sau GS-7977 + ribavirina timp de alte 12 saptamani.

In general supresia virala a fost rapida, in primele 2 saptamani de tratament, indiferent de statusul  IL28B.Dupa patru saptamani de terapie, rata de raspuns a fost de 94% in cazul terapiei triple de 12 saptamani, 98% in cazul terapiei triple de 24 saptamani si 97% in cazul pacientilor care au primit terapia tripla de 12 saptamani urmata de inca 12 saptamani de tratament additional.

Terapia tripla cu GS-7977 a fost tolerata bine de catre pacienti. Cele mai comune efecte secundare au fost cele asociate cu interferon, incluzand starea de oboseala si durerile de cap. In mod interesant, febra si frisoanele au fost de doua ori mai comune in cazul pacientilor care au primit tratamentul mai scurt (de 12 saptamani). Iritatii ale pielii si anemia au fost mai comune in randul celor 2 grupuri care au urmat tratamentul de 24 saptamani.

Sursa:  Aidsmap

Publicat la data: 18/06/2012 | Articole Hepatita