Hep

Analize in stabilirea diagnosticului - gratuitati

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect

Mesaj Autor
Trimis: Tue Sep 22, 2015 1:38 am Titlul subiectului: Analize in stabilirea diagnosticului - gratuitati Raspunde cu citat (quote) Buna ziua tuturor!

Am o mare nelamurie pe care din pacate medicii cu care am intrat pana acum in contact nu au reusit sa o clarifice. Din pacate cu sistemul asta de la noi, medicii supraaglomerati, stresati si mai tot timpul in miscare este oarecum explicabil, omeneste insa... In fine!

In urma unor analize de rutina pe care le-am efectuat din proprie initiativa am fost depistat HCV pozitiv.
M-am prezentat la medicul de familie care mi-a facut o trimitere catre spital sectia interne. Aici mi-au facut o serie de analize (mai mult generale le-as spune eu) Bilirubina, Creatinina serica, Fosfatoza alcalina, TGO, TGP, VSH, Hemoleucograma...
Pe baza rezultatelor mi-au pus diagnosticul de Hepatita virala cronica virala C activa.
Ca recomandari mi-au trecut pe biletul de externare efectuarea de Fibromax si ARN HCV si m-au trimis la clinica gastro care (conform spuselor lor) este singura care poate face aceste analize gratuit.
Acolo mi-au facut un Fibroscan si spun ei pentru ca stadiul este F1 nu este necesara efectuarea celorlalte analize. Asa ca ar trebuii sa revin doar la control peste 6 luni.
Dupa tot ce am citit despre aceasta boala mi se parea ca acel ARN HCV (incarcatura virala) era o analiza de baza in stabilirea diagnosticului asa ca am intrebat de ea la aceasta clinica si raspunsul a fost ca nu se face gratuit daca stadiul fibrozei este asa mic (asta este protocolul!!!).
Asa sa fie oare? Am cautat si eu acest protocol pe net dar nu l-am gasit.
Imi poate spune cineva daca este asa sau cel mai bine unde pot gasi acel protocol care stabileste momentul si conditiile pentru efectuarea analizelor gratuite.
De ce intreb despre asta?! Pentru ca aceste analize sunt destul de scumpe pentru veniturile noastre modeste si mi se pare normal daca am platit o viata asigurare medicala sa beneficiez de ea acum cand am nevoie.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ioaua
  • Data inscrierii: 22/Sep/2015
  • Mesaje: 1

Trimis: Tue Sep 22, 2015 6:11 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Salut,

Viremia este o analiza critica in evaluarea stadiului bolii si luarii deciziei terapeutice. Intr-adevar, si FibroScan-ul atarna greu, dar nu e suficient pentru determinarea gravitatii bolii. Raspunsul medicului tau este delasator. Eu cred ca ori nu stie cu ce se mananca analizele pentru hepatita, ori n-avea chef sa te ajute sa faci viremie. Oricum ar fi, eu l-as schimba imediat daca as fi in locul tau.

Toate protocoalele terapeutice tin cont de valoarea viremiei. Le gasesti aici:
http://www.cnas.ro/page/10-criteriile-de-eligibilitate-pentru-includerea-in-tratamentul-antiviral-i-alegerea-schemei-terapeutice-la-pacientii-cu-hepatita-cronica-virala-b-c-d.html

F1 este un rezultat foarte bun la FibroScan si indica o afectrae minima a ficatului. Viremia iti completeaza tabloul clinic.

Ia-ti trimitere de la medicul de familie catre un alt medic specialist gastroenterolog / hepatolog si vb cu el sa te ajute cu viremia.
Daca nu reusesti, merita investitia sa faci singura viremia la o clinica privata, dupa care sa incepi tratamentul.
Nu pune pret pe sanatate.

Guster

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guster
  • Data inscrierii: 04/Apr/2015
  • Mesaje: 74

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Mergi direct la: