Hep

Interpretare analize Hepatita B - pareri?

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect

Mesaj Autor
Trimis: Tue Oct 09, 2018 3:06 pm Titlul subiectului: Interpretare analize Hepatita B - pareri? Raspunde cu citat (quote) Buna si bine v-am gasit!

Hai sa va spun povestea mea pe scurt. Am fost diagnosticat in anul 2016 cu hepatita B dupa un control la care m-am dus din cauza starii de oboseala, greata...etc. Simptomele specifice hepatitei. Bun, internare la infectioase cu transaminazele undeva la 1800-2000, Aghbs pozitiv, Ac Hbc negativ...cam toate date peste cap. Doar viremia era mica de 1,45 adica cateva zeci de unitati. Dupa spitalizare valorile transaminazelor s-au normalizat. Au urmat controalele de rutina iar in primavara acestui din nou stari de oboseala si neputinta. Au urmat o noua serie de analize mai amanuntite la indrumarea unui medic gastroentorolog.

Fibrotest: F1-F2
Actitest: A0-A1
Steatotest: S0
Nash test: N0
Ashtest: H0

Transaminaze:
46 si 35

Aghbe - negativ
Ac. anti Hbe - pozitiv

Viremia: 25.000.000

Am intrat imediat pe tratament cu Tenofovir. Dupa 5 luni (20 saptamani) au iesit urmatoarele rezultate:

Transaminaze:
25 si 26

Viremia: 93

Ac anti Hbs - 3ml

Ag HBs cantitativ: 15.000

Din cate am mai citit daca viremia a scazut considerabil dar inca e detectabila se considera ca am raspuns doar partial la tratament. Urmeaza inca 6 luni cu Tenofovir. Ce m-a indignat mai mult e Ag HBs de 15.000 cu viremie foarte mica. Ceva nu e in regula...se cam bat cap in cap. Motive serioase de ingrijorarea sau pot sta relativ linistit? Oricum speriat nu mai sunt ci doar preocupat.

Va multumesc si sanatate tuturor!

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
misu
  • Data inscrierii: 09/Oct/2018
  • Mesaje: 1
  • Locatie: Tg Mures

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Mergi direct la: