Hep

Purtator cronic cica. Bine v-am gasit !

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Urmatoare

Mesaj Autor
Trimis: Tue Oct 25, 2016 4:32 pm Titlul subiectului: Purtator cronic cica. Bine v-am gasit ! Raspunde cu citat (quote) Salutare tuturor.

Eram in cautare de ceva loc in care sa ma simt ca acasa, si circumstantele au facut sa nimeresc aici.

Eu sunt Alex, am 28 de ani si acum exact o luna am fost depistat (in urma unei incercari de-a dona sange pentru un prieten) cu virusul hepatic B. Perfect !

Urmatoarea zi dupa veste, am mers cumintel la un gastroenterolog care, in urma hartiei de laborator (GPT 29, AgHBs pozitiv) mi-a confirmat ca's purtator cronic. Oups ! Am continuat cu un set de analize mai bogat, ca sa pot interpreta concret ce si cum:

    - AgHBs :
      pozitiv (27 septembrie 2016)
      pozitiv (21 februarie 2017)

    - AgHBs cantitativ :
      965 UI/mL index/ml (chemi/set); (06 octombrie 2016)
      19898 UI/mL (4 Aprilie 2017; crestere de ~2000% in 6 luni)

    - AcHBs cantitativ :
      <2 ui/l (28 septembrie 2016)
      5.5 iu/l (06 octombrie 2016)

    - AgHBe : negativ (6 si 10 octombrie 2016)
    - AcHBe : pozitiv, 105 index/ml (bariera de pozitivizare fiind 100) (06 octombrie 2016)
    - Anti-HBc-IgM : negativ (10 octombrie 2016)
    - Anti-HBc : pozitiv (6 octombrie 2016)
    - Anti HD : negativ (27 septembrie 2016)
    - Anticorpi anti HCV : negativ
    - ADN viral hep B cantitativ (viremie) :
      4510 UI/mL=26.250 copii/ml (3.65 logUI/mL) (10 octombrie 2016)
      990 UI/mL (4 Aprilie 2017)

    - TPHA : negativ
    - 25-OH-vitamina D : 19.5 (nivel insuficient 10-30)

    - GOT/ASAT/AST (<40 interval referinta):
      21 u/l (3 iunie 2016)
      19.8 u/l (27 septembrie 2016)
      25 u/l (6 octombrie 2016)
      30.9 u/l (26 octombrie 2016)
      27.1 u/l (12 noiembrie 2016)
      19 u/l (21 februarie 2017)
      23.3 u/l (4 Aprilie 2017)

    - GPT/ALAT/ALT (<41 interval referinta):
      26 u/l (3 iunie 2016)
      23 u/l (27 septembrie 2016)
      37 u/l (06 octombrie 2016)
      50 u/l (25 octombrie 2016)
      39.6 u/l (12 noiembrie 2016)
      33 u/l (21 februarie 2017)
      30.1 u/l (4 Aprilie 2017)

    - GGT (<55 interval referinta) :
      21 u/l (03 iunie 2016)
      19 u/l (06 octombrie 2016)
      17 u/l (25 octombrie 2016)
      17 u/l (12 noiembrie 2016)
      21 u/l (21 februarie 2017)
      16 u/l (4 Aprilie 2017)


In urma unui ecograf facut pe 4 octombrie 2016 au reiesit urmatoarele :

    Ficat - cu diametrul prerenal LD=130mm, cu structura difuz reflectogena, cu viteze elastometrice ARFI echivalente unui status fibros F1
    Colecist - cu volum mediu, fara calculi
    CBP, VP - calibru normal
    Pancreas - aspect normal
    Splina - 126/59mm, cu viteze elastometrice ARFI, pana la 2,66m/s
    Ambii rinichi - cu dimensiuni si structura in limite normale, fara imagini de calculi cu potential obstructiv, fara dilatatii pielo-caliceale
    Vezica urinara - continut moderat, aspect clar
    Prostata - aspect normal
    Dupa administrarea a aproximatic 200ml apa, stomac cu aspect normoton, normokinetic, cu peretii ingrosati, diametrul parietal curbura mare pana la 10mm, cu hipertrofia stratului mucos.

Mi s-a recoltat sange astazi pentru testul FibroMax; in maxim 7 zile lucratoare voi avea rezultatul si, din cate-am inteles de la doctorul meu curant (al 5-lea gastroenterolog pe care l-am vizitat si care mi-a inspirat cel mai mare grad de incredere de pana acum), in cazul in care stadiul fibrozei va fi >F2, va trebui sa pun la punct dosarul pentru tratamentul cu Entecavir sau Interferon.

Nu ma simt foarte bine, asta-i impresia mea de vreo 3 saptamani. Sunt ceva mai obosit decat eram in trecut pe parcursul zilei; am un disconfort pe parcursul fiecarei zile in partea stanga sus si partea dreapta sus, sub coaste. Sper sa fie doar psihica treaba, caci asa am inteles ca se poate intampla cand afli ca ai niste preteni noi prin tine Surprised

Incerc sa am o oarecare grija cu alimentatia; alcool beau destul de rar, si-atunci doar vin si bere; fost fumator de Kent 8 apoi Marlboro rosu pana prin 2013; momentan pufai intermitent dintr-o tigara electrica si inhalez apromativ 36mg nicotina zilnic (ma amagesc cu gandul ca e doar nicotina ce bag acum, fara gudron si cianuri); am avut probleme cu somnul toata viata mea de adult (ciclul meu fiind 19 ore treaz/6 ore de somn);

Ar fi un semnal de alarma marirea sustinuta a transaminazelor ? GPT deja a depasit limita de referinta... Voi cum le tineti sub control ?

Cel mai probabil voi porni un jurnal aici pe forum, in care o sa postez regulat meciurile cu virusul. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa ajut toti nou-venitii;

Multumesc de primire !


Ultima modificare efectuata lixandru la Fri Apr 14, 2017 1:16 pm, modificat de 5 ori in total

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
lixandru
  • Data inscrierii: 04/Oct/2016
  • Mesaje: 25

Trimis: Wed Oct 26, 2016 12:22 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Bună. Cum au știut așa sigur doctorii la tine ca e este hepatita cronica?Eu am înțeles că trebuie așteptat 6 luni pentru a fi sigur ca este cronica nu acuta.și eu în septembrie am depistat aghbs pozitiv.și am avut gpt f mare pana la 770.sI viremie de ordinul milioanelor. Și acum am făcut și anti hbs și a ieșit <2.și tot nu îmi spune nimeni dacă e cronica sau acuta.poate mă ajuți cu ceva răspunsuri. Mulțumesc.
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
mihaela1980
  • Data inscrierii: 20/Oct/2016
  • Mesaje: 8
  • Locatie: CRAIOVA

Trimis: Wed Oct 26, 2016 3:41 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Salutare. Cel mai probabil primul doctor a presupus ca sunt purtator cronic datorita GPT-ului care era in limite normale si a faptului ca am aflat spontan ca AgHBs e pozitiv (fara simptome). Probabil a devenit rutina pentru acesti medici sa aiba de-a face cu clienti speriati dupa ce-au incercat sa doneze sange. Ulterior, dupa ce mi-am facut toate analizele din pagina de interpretare de aici am ajuns la aceeasi concluzie.

Incearca sa faci o programare la doctorul Rogoveanu (0740813595, luni dimineata la 8:30 poti suna); pentru mine-a fost de departe cel mai profi si cooperant in a-mi explica toata situatia;

Numai bine !

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
lixandru
  • Data inscrierii: 04/Oct/2016
  • Mesaje: 25

Trimis: Sun Oct 30, 2016 2:25 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Am participat la un Webinar organizat de Hep B United in care se discuta despre hepatita B si viitoarele medicamente ce sporesc sansele de seroconversie a virusului.
Am pus si o intrebare, spre finalul discutie, in legatura cu fluctuatiile GPTului; Dr. Block a zis ca asta se intampla in general in faza imunoactiva si ca as putea fi un candidat bun pentru tratament.
Imediat cum vin rezultatele integrale FibroMax voi merge la doctor pentru a trece la pasul urmator.

Aici gasiti inregistrarea webtinarului pe YouTube Partea a doua va fi pe 30 Noiembrie; va puteti inscrie gratis pe situl fundatiei

Toate cele bune !

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
lixandru
  • Data inscrierii: 04/Oct/2016
  • Mesaje: 25

Trimis: Fri Nov 11, 2016 12:53 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Buna Lixandru.Sunt noua pe acest forum si bineinteles recent diagnosticata..acum o luna am aflat si eu de acest virus nenorocit si de atunci nu am liniste...am citit tot ce este posibil in legatura cu aceasta boala,urmatesc toate noile stiri in legatura cu noile tratamente...moleculele care sunt inca in studiu...cred ca ai citit si tu tot ce spune Timothy Block in legatura cu factul ca or sa scoata un tratament care sa vindece boala...dupa cum zic ei in 3,5 ani...voiam sa te rog sa-l intrebi la webinar-ul urmator daca tot vrei sa participi...poate stie...moleculele care sunt in studiu inca...cateva dintre ele in faza 2 deja...ce rata de vindecare au??cat la suta vindeca boala...ce rezultate au???te rog,daca poti..Multumesc
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
RamoAlexa
  • Data inscrierii: 11/Nov/2016
  • Mesaje: 4

Trimis: Mon Nov 14, 2016 1:37 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Bine-ar fi sa iasa un medicament minune si pentru asta, asa cum a aparut pt. Hep c. Dar o sa ajunga mai greu la noi la ce politica au astia la casa de asigurari..din cate stiu, tratamentul pt. Hep c se acorda in ordine, in functie de.cat de grav e afectat ficatul.
Oricum, multumesc pt webinar Smile

_________________
Multumesc frumos!
CC

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
cc
  • Data inscrierii: 09/Nov/2014
  • Mesaje: 51

Trimis: Tue Nov 15, 2016 8:02 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) A venit rezultatul setului de teste FibroMax acum aproximativ doua saptamani. Atasez si interpretarea




...am fugit cu coada'ntre picioare la hepatolog si, in urma unei discutii scurte, am inteles ca virusul e replicativ, insa momentan nu-s nici pe departe material de tratament antiviral. Asa ca m-a trecut frumos pe o cura cu Liv 52 DS (o pastila dimineata, una seara), L-Arginine 1000MG (una la pranz) si Silimarina 1000MG (una la pranz); asta pentru vreo 6 luni, dupa care trebuie sa refac testul de viremie. Am updatat lista cu ultimele valori ale transaminazelor, and now we wait !

@RamoAlexa - voi intreba la urmatorul webinar. Numai bine !
@cc - Mda, cumva similar observ ca-s "asezati la coada" pentru tratament cu Entecavir/PegInterferon si oamenii cu Hep B. Inteleg totusi procesul, pana la urma consider c-ar trebui sa primeasca medicamentele Nea Marcel, care are fibroza in stadiu 3, inaintea mea, clar.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
lixandru
  • Data inscrierii: 04/Oct/2016
  • Mesaje: 25

Trimis: Tue Nov 15, 2016 9:09 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Daca cauti bine pe la cnas scrie undeva criteriul pentru care poti primi tratament (transaminaze duble, viremie mare, ciroza sau alta boala pe langa parca). Nu stiu daca te-ai testat si pt D sau C, dar ar fi bine sa verifici si asta. Silimarina e considerata de multi placebo iar in loc de liv eu consum ceaiuri(menta, sunatoare, hepatocol). Incearca sa consumi mai rar alcool si tutun. Eu mai fac din cand in cand si cure cu produse apicole: pastura si propolis, iar ca analize incerc sa verific doar transaminazele la 3-6 luni.
Sa auzim de mai bine!

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
cc
  • Data inscrierii: 09/Nov/2014
  • Mesaje: 51

Trimis: Tue Nov 15, 2016 5:21 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Iti multumesc Lixandru..Eu am tot aghbe negativ,viremie 3360 ui/ml=19600 copii/ml,fibromax f1,restul 0,aghbs cantitativ vreo 5500,transaminaze normale si mi-am depus dosarul pentru interferon...sa vedem daca mi-l aproba!!!
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
RamoAlexa
  • Data inscrierii: 11/Nov/2016
  • Mesaje: 4

Trimis: Wed Nov 16, 2016 2:21 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) @cc - am facut testele pentru D si C, ambele negative. Chiar ma gandeam ca-i un mare fâs toata treaba asta cu hepatoprotectoarele, adica nu ajuta mai mult decat ar ajuta un regim de viata echilibrat. Am notat si o sa incerc ceaiurile. Legat de tutun, parca trag mai cu pofta din electronica asta de cand cu virusul. Cu alcoolul am lasat-o mai moale, doctorul recomandandu-mi cateva pahare de vin la ocazii si deloc bere sau spirtoase. Multumesc mult pentru sfaturi, cc !

@RamoAlexa - imi pare ciudat ca ai depus dosarul desi cifrele-s asa mici; dupa rationamentul hepatologului meu, potentialele efecte secundare si posibilitatea de relapse ulterior fac sa nu merite tratamentul cu Interferon; depunerea dosarului a fost ideea ta sau a medicului curant ? Toate cele bune !

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
lixandru
  • Data inscrierii: 04/Oct/2016
  • Mesaje: 25

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Urmatoare
Mergi direct la: