Hep

rezultate analize pentru Hepatita B

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect

Mesaj Autor
Trimis: Tue Oct 20, 2015 10:30 am Titlul subiectului: rezultate analize pentru Hepatita B Raspunde cu citat (quote) pe scurt, in 2005 am descoperit din intamplare ca sunt infectat cu VHB cu urmatorii markeri:
HBs pozitiv
Anti - HBc pozitiv
Ag HBe negativ
Anti - HAV pozitiv
Anti - HBe pozitiv
viremie 4 mil copii/ml

am urmat tratament cu lamivudina cam 3 ani de zile, dupa care am incetat tratamentul in 2008, am facut prin 2010 HBs si a iesit tot pozitiv, aceiasi markeri, viremia a iesit 6000 copii/ml.

din 2005 pana acum transaminazele au iesit intotdeauna in regula.
am inteles de la doctori ca e o combinatie de markeri mai putin intalnita.
e cineva care imi poate spune mai multe, ce sa inteleg din cum arata markerii? merci.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
imih
  • Data inscrierii: 20/Oct/2015
  • Mesaje: 2

Trimis: Tue Oct 20, 2015 11:10 am Titlul subiectului: Re: rezultate analize pentru Hepatita B Raspunde cu citat (quote) Salut,

Combinatia de markeri este cat se poate de banala si des intalnita. Atat eu, cat si majoritatea userilor de pe forum avem aceeasi combinatie si indica o infectie cronica cu virus B.
Viremia de 4 milioane copii / ml este mare si te face eligibil pentru tratament.

Markerii si transaminazele sunt necesare in aflarea stadiului bolii, insa nu suficienti. Viremia (deja facuta) si FibroMax / FibroScan completeaza tabloul clinic.

Singurul lucru putin deosebit este prezenta anticorpilor impotriva hepatitei A (anti-HAV), dobanditi fie ca urmare a imunizarii naturale dupa contactarea bolii, fie ca urmare a vaccinarii. Oricum, prezenta lor te fereste de o eventuala infectie cu A ceea ce e bine.

Guster

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guster
  • Data inscrierii: 04/Apr/2015
  • Mesaje: 74

Trimis: Tue Oct 20, 2015 11:32 am Titlul subiectului: salut Raspunde cu citat (quote) merci de raspuns, viremia era 4 mil in 2005 cand am descoperit, dupa lamivudina in 2010 am ajuns la 6 mii copii, deci scazuse considerabil,
am facut si biopsie hepatica in 2005 apoi fibroscan in 2010, nu mai stiu exact rezultatul, dar in mare era vorba de o actiune moderata, fibroza nivel 2

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
imih
  • Data inscrierii: 20/Oct/2015
  • Mesaje: 2

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Mergi direct la: