Hep

Informatii Hepatita - Tipuri de hepatite

Accesati informatii despre toate formele de hepatita - simptome, tratament, preventie etc. dand click pe fiecare in parte.

Hepatita A

Hepatita A se gaseste de obicei in tarile lumii a treia si se transmite in general prin contact personal si prin alimente si apa contaminate. Spre deosebire de celelalte tipuri de hepatita, nu are o faza cronica, doar una acuta. Exista vaccinuri care protejeaza pe parcursul intregii vieti.

Hepatita B

Hepatita B este o infectie a ficatului care se transmite in general prin schimbul de fluide ale corpului: transfuzii de singe, contacte sexuale cu persoane infectate, folosirea acelor sau a altor instrumente contaminate. Poate cauza atit hepatita acuta cit si cronica. Exista un vaccin care poate proteja pe parcursul intregii vieti.

Hepatita C

Asemenea hepatitei B, hepatita C este tot o infectie a ficatului care se transmite in general prin fluide contaminate ale corpului: tranfuzii de singe, folosirea acelor sau a altor instrumente contaminate, contacte sexuale cu persoane infectate. Dar, spre deosebire de hepatita B, hepatita C cronicizeaza de obicei, ducind spre ciroza. Nu exista vaccin pentru hepatita C.

Hepatita D

Hepatita D este o infectie acuta sau cronica a ficatului care se transmite de asemenea prin contactul cu singe sau alte fluide infectate. Particularitatea acestui virus este aceea ca el nu poate exista fara existenta simultana a virusului hepatic B. Nu exista vaccin pentru hepatita D.

Hepatita E

Hepatita E este o infectie acuta a ficatului cu simptome si mod de transmisie foarte asemanator cu cele ale hepatitei A. Se transmite de asemenea prin contact personal sau alimente si apa contaminate. Din pacate, nu exista vaccin pentru acest virus.

Hepatita G

Hepatita G este cauzata de un virus hepatic similar cu virusul hepatic C. Insa nu a fost asociat inca cu vreo boala cronica a ficatului. De fapt, el pare a fi un virus benign care se gaseste in intreaga lume.

Hepatita alcoolica

Hepatita alcoolica apare dupa o perioada indelungata de consum a bauturilor alcoolice. Cazurile grave pot duce la deces. Hepatita alcoolica este favorizata de alte boli cronice ale ficatului cauzate de alcool sau de ciroza alcoolica.